Bine ati venit pe Blog

Infectii ale gatului

amigintAmigdalita si faringita se numara printre cele mai frecvente infectii ale gatului.In amigdalita se inflameaza amigdalele iar in faringita(rosu in gat) se inflameaza faringele. Inflamatia faringelui si a structurilor limfoide ale gatului (amigdalele) este denumita in termeni medicali angina.

  • Simptome :

Amigdalita

- durere la inghitire.
- roseata a amigdalelor si a gatului insotita de pete albe sua crem.
- ulceratii pe una din amigdale.
- basicute in gat.
- uneori febra( si eventual frisoane).
- uneori tuse moderata.
- ganglioni limgatici submandibulari umflati si durerosi.

Faringita
- durere in fundul gatului.
- durere la inghitire.
- adesea nas infundat sau rinoree(ca in guturai).
- febra.

- sfatul medicului este necesar daca durerea in gat dureaza mai mult de 2 zile, devine mai severa, sau daca aveti o deficienta imuna sau istoric de infectii renale sau cardiace.
- amigdalita este uneori foarte dureroasa, cu risc mic de complicatii precum otita medie, sinuzita, abcesele amigdaliene, febra reumatica si infectii renale.Totusi, antibioticile nu sunt foarte eficiente in prevenirea unor astfel de complicatii.
- episoadele recurente de amegdalite trebuie investigate de medic .

  • Cauze:

Amigdalita si faringita sutn provocate de obicei de infectii virale sua bacteriene.Daca nu este tratata infectia cu streprococ beta-hemolitic poate provoca probleme renale si febra reumatica (copiilor sub 15 ani).
Amigdalita poate fi doar manifestarea unor boli precum herpseul sua monucleoa infectioasa.

  • Mod de transmitere :

Amigdalita de cauza streptococica este contagioasa inca din primele faze ale bolii si fara instituirea unui tratament poate ramane asa timp de doua saptamani. Tratamentul antibiotic scurteaza perioada de contagiozitate, o persoana infectata nefiind contagioasa dupa instituirea unui tratament de cel putin 24-48 ore.

  • Masuri recomandate :

- beti cat mai multe lichide, recomandat fiind ceaiul de soc.
- faceti regulat bai caldute pentru a scade febra.
- consumati alimente care contin vitamina C pentru a ajuta organismul in lupta impotriva infectiei.
- pentru a preveni amigalita, cea mai eficienta metoda este respectarea normelor principale de igiena si sanatate, in special in preajme persoanelor care sufera de aceasta boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: