Bine ati venit pe Blog

Triplu test in timpul sarcinii

Ce este un triplu test?
Triplu test de sange presupune  masurarea a trei lucruri: alfa-fetoproteina, gonadotropina corionica umana si estriolul neconjugat. Rezultatele testului de sange poate ajuta medicul pentru a vedea daca bebelusul poate avea un risc mai mare pentru anumite defecte congenitale, cum ar fi sindromul Down si defectele de tub neural.

Rezultatele unui test anormal nu inseamna neaparat ca bebelusul are un defect de nastere. Cel mai adesea, rezultatele sunt anormale, deoarece copilul este mai mic sau mai mare de varsta decat a crezut initial medicul dumneavoastra.

Cand ar trebui sa se faca testul?
Triplul test de sange este cel mai precis atunci cand face intre saptamanile 16 si 18 de sarcina. El poate fi facut, de asemenea, intre saptamanile 15 si 22 de sarcina.

Ce se intampla in cazul in care rezultatele triplului test sunt anormale?

Medicul dumneavoastra va dori probabil sa faceti cateva alte teste pentru a vedea un medic care este specializat in sarcini cu risc ridicat. Primul pas este de a face un examen ecografic. Acest test poate verifica varsta copilului si cautarea problemelor la: creierul copilului, maduva spinarii, rinichii si inima. Un alt test se numeste amniocenteza. Rezultatele acestor teste vor ajuta medicul pentru a decide daca copilul ar putea avea un defect.

Comments (1)

  1. Precizia tripului test este foarte mica, si de multe ori am vazut mamici care au intrat in panica in urma tripului test, care spuneau ca o sa aiba copil cu probleme grave, handicap si altele de genul si pana la urma au nascut copii sanatosi. Ma gandesc ca in urma unor astfel de teste se poate afecta sanatatea copilului si chiar daca reisa ca ar fi unele riscuri medicii nu prea u ce face, eventual pot face un avort care pana la urma este o crima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: