Bine ati venit pe Blog

Precizari ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor cu privire la “Reforma in sanatate”

COMUNICAT DE PRESA

 Firmele care promit castiguri pentru adeziuni la Casele private de sanatate actioneaza in afara legii

  Comisia de Supraveghere a Asigurarilor atentioneaza opinia publica asupra aparitiei unor firme, care au inceput recrutarile pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurari de Sanatate ce vor fi create in sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de ”obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cat si bonusuri din performantele echipei”.

  CSA precizeaza ca activitatile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizati pe piata de asigurari, sunt in afara legislatiei in vigoare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON).

 “Avertizam ca activitatea acestor societati comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurari, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Aceasta atentionare reprezinta un demers necesar de a apara interesele acestora, dar si de a proteja imaginea industriei de asigurari. Asigurarile nu se fac prin adeziuni, ci prin incheierea unor contracte in schimbul platii unor prime de asigurare”, a declarat presedintele CSA, domnul Constantin Buzoianu.

  CSA subliniaza ca toate formele de asigurare, indiferent ca acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu, se incheie doar de companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizati sa desfasoare activitate in piata de asigurari.

 Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor „intermediari in asigurari sunt persoanele fizice sau juridice, denumite in continuare broker de asigurare, asistent in brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfaşoara activitate de intermediere in asigurari, in schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau inregistrat in condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise in aplicarea acesteia, precum şi intermediarii din statele membre care desfaşoara pe teritoriul Romaniei activitate de intermediere in asigurari, conform dreptului de stabilire şi libertaţii de a presta servicii, dupa caz”.


Comments (5)

  1. Ok, CSA spune ca acele companii de intermediere actioneaza ilegal si ca pot fi amendate. In schimb nu se intampla nimic… apar chiar din ce in ce mai multe astfel de companii si din felul cum isi prezinta afacerea sunt sigure ca se vor putea implica in aceasta reforma. Pot demonstra cei de la CSA ca de exemplu Salve club nu va fi autorizata sa stranga adeziuni pentru asiguratori gen Eureko, Axxa, etc si ca vor da comisioanele promise? Pana una alta aceste companii si-au dezvoltat echipe foarte numeroase si cred ca fiecare asigurator va fi bucuros sa primeasca din partea acestor intermediari cateva sute de mii de adeziuni. La urma urmei aceste firme doar asta vor face .. adeziuni.

  2. DORESC SA FIU INFORMAT (NUMAI DACA ESTE POSIBIL) daca legea sanatatii o data retrasa din dezbatere (presupun ca a ajuns in cosul de gunoi) daca LEGEA 220/2011 MAI ARE DOMENIU DEAPLICARE SAU ESTE SI EA IN STARE DE DECES??? VA MULTUMESC
    CU STIMA
    WOLFGANG EHRMANN 01.16.2012

  3. Pingback: caut medic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: