Bine ati venit pe Blog

Masuri de siguranta pentru pastrarea medicamentelor si vitaminelor

De ce este important sa nu se tina medicamentele si vitaminele la indemana copiilor?

Copiii sunt curiosi si pun de multe ori tot felul de lucruri in gura. Copiii mici nu sunt in masura sa faca diferenta dintre medicamente si bomboane. Potrivit expertilor, foarte multi copii mici merg la camera de urgenta in fiecare an, deoarece au ingurcitat medicamente in momentul in care parintii nu au fost atenti. Ascunderea medicamentelor si vitaminelor este cel mai bun mod de a asigura siguranta acestora.

Alegeti un loc unde copiii dumneavoastra nu pot ajunge.
Gaseste un loc in casa, unde copii nu pot ajunge dar nici nu pot vedea medicamentele. Identificati  un loc in casa si decide cu privire la cel mai sigur loc pentru a pastra medicamentele. Deoarece unii copii pot urca (folosirea toaletei, blaturi, scaun), dulapurile inchise sunt cel mai bun loc pentru a pastra medicamentele si vitaminele.
Pune medicamente si vitamine departe de fiecare data.

Puneti intotdeauna medicamentele si vitaminele departe de fiecare data cand le utilizati, inclusiv  medicamentele si vitaminele pe are le utilizati in fiecare zi. Nu lasati pe masa din bucatarie sau la capataiul unui copil bolnav, chiar daca stiti ca va trebui sa dati medicamentul copilului dumneavoastra din nou in cateva ore.
Spuneti copiilor dumneavoastra ceea ce reprezinta un medicament. Nu spuneti copiilor ca medicamentele sunt bomboane sau au gust de bomboane pentru ai face sa le ingurgiteze atunci cand sunt bolnavi.
Atunci cand aveti musafiri, atentionatii sa fie atenti cu medicamentele care le au la ei. In cazul in care medicamentul are capac de blocare, rasucitil pana cand auziti un clic. Totusi, desi multe medicamente si vitamine au capace de siguranta, copiii au in continuare posibilitatea de a le deschide. Pastrati intotdeauna medicamentele si vitaminele stocate in conditii de siguranta intr-un loc unde copiii nu pot ajunge la ele. Sunati la 112 daca constatati  ca exista suspiciunea de ingurgitare de catre copilul dumneavoastra de medicamente sau vitamine fara sa fie administrate de catre dumneavoastra.

Comments (5)

 1. Bunatati de Poveste

  offf…asa este…de cate ori nu am “prins” piticu’ jucandu-se cu banalul paracetamol !!! Singurul lucru care il tine departe de orice medicament, este faptul ca stie ca sunt amare, ca urmare “sunt caca..” :) )))

 2. Bună ziua,
  Aveți un blog foarte pertinent în ceea ce privește medicina, așa cum ar trebui ea făcută – începând cu prevenția – și apreciem în mod deosebit sfaturile de tratamente naturiste.
  Doresc să vă invit în noua comunitate dedicată stilului de viață sănătos, …………… și totodată, la concurs.
  Timp de două săptămâni, vom oferi câte un set de ceaiuri Teaforte și vouchere Google Adwords, în valoare de 100$, pentru 6 bloggeri care se alătură comunității. În plus, postările de pe blogul dvs. vor fi accesate și din comunitatea unceai.
  Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe ……………………., pentru a afla mai multe detalii despre cum vă puteți înscrie.
  Vă așteptăm în comunitate!

 3. E adevarat. Era sa o patesc inclusiv cu banalele vitamine efervescente. Lasasem un tub la intamplare, pentru ca le consideram relativ inofensive, si am gasit baiatul gata sa bea un pahar in care dizolvase vreo 6-7 pastile, fascinat de cum bolboroseau.

 4. Ioana Orice Medicament sau substanta este daunatoare in cantitati mari chiar daca este necesara si vitala in cantitati mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: