Bine ati venit pe Blog

Hemoroizii – reducerea durerii si disconfortul

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt vene umflate in rect sau anus. Tipul de hemoroizi depinde de locul unde acesta se produc :

Hemoroizi interni implică venele din interiorul rectului. Hemoroizii interni, de obicei, nu dor, dar ei pot sangera fara durere;

Hemoroizi prolaps se pot intinde in jos pana cand umflatura iese in afara anusului. Un hemoroid prolaps poate reveni in interiorul rectului pe cont propriu, sau puteti sa il impingeti usor inapoi catre interior.

Hemoroizi externi implica venele in afara anusului. Ele pot fi pruriginoase sau dureroase si, uneori, se pot sparge si sangera.

Daca aveti hemoroizi, puteti simti un nod pe marginea anusului. Puteti vedea, de asemenea sange pe hartia igienica sau in toaleta, dupa o miscare a intestinului.

Care sunt cauzele hemoroizi?

Hemoroizii sunt cauzati de cresterea presiunii in venele anusului sau rectului. Una din cauzele principale este incordarea, atunci cand incercati sa aveti un scaun. Acest lucru se poate intampla daca sunteti constipat sau daca aveti diaree. Se poate intampla, de asemenea, daca stati pe toaletă prea mult timp. Hemoroizi pot fi, de asemenea, cauzati de obezitate, de ridicari grele,etc.

Cine are hemoroizi?

Toată lumea are hemoroizi la un moment dat. Dar unele lucruri ar putea face mult mai probabil aparitia lor. Oamenii ai caror parinti au avut hemoroizi pot avea o probabilitate mai mare in ai obtine. Femeile gravide adesea au hemoroizi fiind cauzati de nastere. De asemenea acestia pot aparea si la persoanele supraponderale, pot fi cauzati de statul excesiv in picioare sau ridicarea a prea multor greutati.

Ar trebui sa ma vada doctorul meu? Consultati medicul daca observati o sangerare. Este mai bine sa va asigurati daca este din cauza hemoroizilor caci pot fi si alte probleme. Sangerarea de la rect sau anus sau scaune cu sange poate fi un semn de ceva mai grav, cum ar fi cancerul.

Ce pot face pentru a preveni hemoroizii?

In primul rand prevenirea constipatiei:

  • Include multe fibre in dieta ta : fructe proaspete, legume cu frunze, si paine din cereale integrale (cereale sunt surse bune de fibre);
  • Bea multe lichide (cu exceptia alcoolului). Opt pahare de apa pe zi este ideal;
  • Exercitiu regulat;
  • Evitati laxative, cu excepţia laxative bulk  cum ar fi : Fiberal, Metamucil, etc. Alte tipuri de laxative pot duce la diaree, care pot agrava hemoroizii;
  • Cand simtiti nevoia de a avea o miscare intestinala, nu asteptati prea mult timp pentru a utiliza baia.

Comments (2)

  1. REcomand pentru hemoroizi Haemorrhoid Formula Gel. Pe mine ma ajutat enorm. Si acum il gasiti pe farmacie-ieftina .ro in promotie de 1+1 gratis.

  2. HemoTreat trateaza afectiunile hemoroidale externe si interne, gradul I-IV si a fisurilor anale, este un unguent cu aplicare externa si interna ce actioneaza in acord total cu mecanismele de tratament ale organismului.
    Hemotreat, folosit in tratament hemoroizi, este absorbit prin mucoasa iar componentele atent dozate vizeaza direct afecțiunile pentru care a fost concepută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: