Bine ati venit pe Blog

Boli cu transmitere sexuala – partea I

Bolile cu transmitere sexuala (BTS) sunt boli infectioase care se raspandesc de la o persoana la alta prin contact intim. Bolile cu transmitere sexuala pot afecta baieti si fete de toate varstele chiar daca sunt bogati sau saraci.

Din pacate, bolile cu transmitere sexuala au devenit comune printre adolescenti. Pentru că adolescentii sunt printre cei mai expusi contactarii acestor boli cu transmitere sexuala, este important sa aflati ce puteti face pentru a va proteja.
Bolile cu transmitere sexuala sunt mai mult decat o jena. Aceste boli sunt o problema grava de sanatate. In cazul in care sunt netratate, unele boli cu transmitere sexuala pot provoca leziuni permanente, cum ar fi infertilitate (incapacitatea de a avea copii) si chiar moarte (in cazul HIV / SIDA).

Un motiv pentru raspandirea bolilor cu transmitere sexuala este ca oamenii cred ca ei pot fi infectati numai daca au relatii sexuale. Total gresit. O persoana poate contacta unele boli cu transmitere sexuala, cum ar fi herpes sau veruci genitale, prin contact piele-la-piele, cu o zona infectata sau inflamata.
Un alt mit despre bolile cu transmitere sexuala este ca nu te poti infecta daca faci sex oral sau anal. Acest mit, este, de asemenea, gresit, pentru ca virusurile sau bacteriile care cauzeaza bolile cu transmitere sexuala, pot intra in corp prin taieturi mici prin gura si anus, precum si organele genitale.

Bolilor cu transmitere sexuala se pot raspandi cu usurinta pentru ca nu poti spune daca cineva este infectat. De fapt, unele persoane infectate cu boli cu transmitere sexuala nu stiu ca le au. Aceste persoane sunt in pericol de a transmite infectia catre partenerii lor de sex.

Lucruri care cresc sansele unei persoane de a avea boli cu transmitere sexuala:

  • Activitatea sexuala la o varsta frageda. Cu cat varsta la care incepeti activitatea sexuala este mai mica cu ata sunt mai mari sansele de a contacta o boala venerica.
  • Multitudinea de parteneri sexuali. Oamenii care au contact sexual cu mai multi parteneri prezinta un risc mai mare decat cei care au un singur partener.
  • Sex neprotejat. Prezervativele din latex sunt singura forma de contraceptie care reduce riscul de a avea o boala venerica, si trebuie sa fie utilizate de fiecare data. Spermicide, diafragme, şi alte metode contraceptive pot ajuta la prevenirea sarcinii, dar nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: