Bine ati venit pe Blog

Alcoolismul

150706AlcoholPubertadCaracterizata prin consumul frecvent si excesiv de bauturi alcolice, dependenta de alcool este atat fizica cat si psihica. Cantitatea de alcool consumata zilnic nu este neaparat un factor determinant, pentru ca toleranta variaza de la un organism la altul.

Se recomanda limitarea consumului de alcool la 3-4 unitti pe zi pentru barbati si 2-3 unitati pentru femeile care nu sunt insarcinate.O unitatea inseamna 25ml bauturi spirtoase tari; 40 ml de lichior; 125 ml de vin sau o halba de bere.Pragul alcoolismului a fost definit printr-un consum zilnic care depaseste 1 ml de alcool pur / kg corp, sau o sticla de vin pentru o persoana cu greutatea de 75 kg.

SIMPTOME :
- tremor – apare si in starea paroxistica numita delirum tremens care se calmeaza odata cu consumarea unei bauturi alcoolice.
- roseata fetei, cu dilatarea capilarelor local.
- scaderea in greutate.
- liptiomii.
- comportament agresiv.
- instabilitate emotionala: ras sau plans excesiv.
- goluri de memorie.
- polinevrita (deseori dureroasa).
- impotenta sexuala.

Apelati la un medic sau la un specialist in medicina plantelor, pentru ca sevrajul de alcool necesita supraveghere medicala si, in unele cazuri, poate fi nevoie de spitalizare.

CAUZE :
Dependenta de alcool este provocata adesea de depresie sau de alte probleme psihice.Apartenenta la anumite profesii sau grupuri sociale in care se bea cu regularitate poate incuraja un stil de viata care duce la dependenta.Desi era considerat odinioare o problem a adultilor, alcoolismul afecteaza acum o populatie din ce in ce mai tanara.

Arorutul poate fi util in sevrajul etanolic.Unele studii au demonstrat ca sponinele din planta protejeaza ficatul si diminueaza dorinta de a bea alcool.Se pare ca arorutul poate fi util si in tratarea sevrajului.

MASURI :
- incepeti o psihoterapie individuala sau de grup.
- aderati la o societate de tipul acloolicii anonimi.
- luati vitaminele b1, b2 si b6, nicotinamida, CD si E pentru a corecta deficientele corelate cu alcoolismul.
- evitate extractele de plante sua produse cosmetice care contin alcool ( precum aftershve-ul).

Acoolismul atrage dupa sine o serie de mituri, care fac ca acest obicei sa fie inexact cunoscut si uneori acceptat. Miturile despre alcoolism alcatuiesc un fenomen – “negarea la nivel social” a alcoolismului, adica refuzul realitatii. Desi boala fiecarui al 5-lea pacient este generata de alcool, statisticile arata ca sunt publicate putine articole medicale referitoare la alcoolism, in raport cu raspandirea bolii. Acest domeniu este fie ignorat, fie evitat, în pofida enormei sale importante. Explicatia consta în faptul ca o mare parte a populatiei este implicata într-un fel sau altul, emotional, fata de abuzul de alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: